Friday, May 20, 2011

suke tarikh ni ♥♥

ASSALAMMUALAIKUMM . . .:)

hari ni mau tulis pasal trikh yang pling saya suke . .
jeng jeng jeng . . .

22.3.11 ♥♥ 

18.5.11 ♥♥ 

bb ape ?? biar lah rahsia ♥♥ 

Tuesday, May 17, 2011

salah saya ??


ASSALAMMUALAIKUMM . . :(
salah saya kew ?? wak buat saya mcm ni ??

saya dah berubh atau wak yg dh berubah ?? 

mana janji-2 wak dulu ?? saya ungkit cite lama ?? ukee saya yg salh bb ungkit cita wak ngan EX wak . .
but saya tk sngaja . . buat kali ni dah berapa kali enth wak buat saya menagis . . 

kdang-2 hati ni sush nk trima ape yang wak buat . . but saya trlalu syg kan wak . .

saya tahu sabar wak ade had . . sabar sya pon ade had . .

kita tnguk lah sejauh mna EGO wak ngan saya . .

kalau saya yg salh . . saya mintk maaf . . :(
thanx untk segala2nya ! 

tapi ini smua bb salah sya jugk kan . . ukee saya trima smua ni . .:(

stoppp !! air mata mkn laju . . 

hak cipta : syazzalonee     :((

Monday, May 16, 2011

kawan-2 yang pling rapat ♥

ASSALAMMUALAIKUMM . . ♥ !

lama rasanya xupdate blog.:)maklum lah pelajar sekolh ..
bayak kerja kusus yang perlu disiapkan :)) mau jadi pelajar pintar :PP
kerja sekolh bertimbun2 kan NORMAL lah tu sebagai seseorng yang bergelar PELAJAR :))

uke back to topic :)) 
hri ni nk story pasal kwn-2 yng susuh senng bersama syazz . . wink wink ..

yang permpuan :-
RYNN  ♥

EYKAA ♥

yang lelaki  :-
acapp  ♥
arill  ♥
shahh  ♥

wink wink . . tpi kdng -2 perbuatan dye uwng ni mnyakitkn hati . . but syazz tk amik hti kan kan . .
syazz mau kita kwn selama2nyaa :))

hak cipta : syazzalonee     :))

Friday, May 13, 2011

eyka !

hmm syazz ade buat salh ngan dye ?? suwy lah klu syazz mkin mnyakitkan hati !
enth lah sejak dua mnjak ni asik nk marah and benci uwng je  !! 

jngan risau eyka ! syazz pon tk lama kat sini ! lpaz syazz pergi mungkin hati eyka tak sakit bb shazz . . 
suwy2 byk2 . .  klu kita asik gduh je tk yah lah anggap syazz your frend . . syazz takut eyka mendrita coz shazz . .! 

shazz doakn eyka cpat smbuh ! dan mmpu trus kn hidup ! coz eyka ade haziq , ade shah , ade cha , ramai kawan2 yg masih prlukan eyka ! 
but uwng tk perlukn shazz ! shazz tak ade cpe2 lagi . . mama papa ?? tk pehn kesah kut pasal shazz !!

jaga diri baik2 , , nk lupa kn shazz ?? truplng lah ! yag pting shazz happy dpt kawn mcm eyka !
walupn ita baru je nak rapat ! it'uke ,, itu bukan suratan untuk kita . . 


i want tell u : i love u so much ! t8 care my frend !  shazz tk gangu hidup eyka lagi ..




Monday, May 9, 2011

wallet syazz hilang :'((

ASSALAMMUALAIKUMM . . awk :((


kuwng wallet syazz hilng :(( sedinya . . mama and papa tk tahu lgi wallet syazz hilng :((
takut lah nk bgi thu dye uwng . . tak pasal2 lari tak cukp tanh ..:((


hilang kat makmal fizik1 . . rupanya yang amik wallet syazz budk klaz jugk . .
kuwng ni klu nk duit mintk lah . . jngan mencuri ! selama ni kuwng mintk ade syazz tk bagi ?? hmm mmng lah adew masa syazz tk ade duit ..=='' itu pon kdng2 jew kan ! aishhh

pada syazz duit tu hilng tak ape . . tpi brng kwn syazz ade kat situ  . . 
aduhaii nasib bik tak letk kunci umh skli . . klu tak jwpnya tk blh msuk umh lah syazz masa tu ! :((

ptutlah masa bljr rasa tk sedp hati . . rupnya wallet hilng . . masa tu nk menngis pon ade . . trus tk ade mood nk bljr sn . . tak blh terima hakikt wallet hilng . . syazz mintk izin ckgu mau cek beg budk lelaki . . sumpah tak ade lngsung ! ! tak sngka masa cek beg tu cikgu husni tnguk *cikgu displin*  bla bla bla bla *bual2 ngan dye *

dye nmpk cpe yng amik dompet tu ! budk fom5 . . bila masa dk fom5 lalu kt stu ? ? 
enth lah mlz mau pikir ! ! tadi syazz thu dalng semua ni cpe . . pak tam ! *bukn nama sbnar *
dye yg amik and than dye bgi kawan2 dye suwng sikit ! kurng bin hajar betul lah mamat tu . . hmm mcm mna nk berkt bljr ?? makan hsil dripada MENCURI !

kepada toyol2 di SMK or SK !
berhenti mencuri ! tuhan nampk ape yang kamu lakukn wahai TOYOL2 sekelian !
! FULLSTOP !!


Wednesday, May 4, 2011

bola tampar :))

ASSALAMMUALAIKUMM . . awk :))

wink wink . . skolh shazz tak menang . . but it'uke . .
lain thun skolh KANGKAR PULAI mesti menang . .:))

happy gila-2 lah tadi  . . last game lelaki bgi semagat . . 
masa game prtama lelaki lawan . . so dye uwng tk boleh bgi semangat . . 
but tak ape kan kan .  . haHA 

tahniah kepada skolh yang menang ! *jelazzzzz* haHA
lain tahun skolh kita uwng menang uke . . ! *perasaan betul :PP*

mau tnguk gambar ?? heHE .  .
shazz smpat uplod photo ni jew . .  post akan dtng shazz letak smua uke ?? uke kan . . ngee~
tnguk lah jngan malu2 . . 

comel kan dah tahu dah. . shazz mmng comel :)) wink wink . .  HAha . .
wak nk muntah ke ? . . jngan munth kt sini nnti hbis blogg shazz HUhu . .
pian , helmi , shazz , , 
uit uit . . jngan pikir bukan2 . .kami hanya kawan :PP
haHAHA 
shazz , helmi , azreen
HOho . . kami dipinggir kan . . :PP
azreen !
uke kerja dye makan makan makna . . 
kata mau jaga badan . .HAha . . but tak ape . .bdn dye tak naik2 pon . . :))
budk nombr 8 tu . . tak boleh nmpk hanpon or camera . .
kerja dye bergambr bergambar bergambar , , haHA . .
but shazz suke pic ni . . smart :PP
baru balik beli air bandung :))
shazz and kAk hawa . . 
comel kan kita uwng .. . haHA . .
jngan jelaz :P :))
baju nombr 15 . .
HaHA . . shazz amik baju tu coz befday shazz 15 haribulan  . .
haHA . . pndai shazz pilih kan haha
azreen , kAk hawa and helmi :))
seblh azreen tu shazz . . sja shazz potong pic ni . .HahA
KaK ayu :))
comel kan dye , , mcm shazz hAha . .
suke tnguk dye seyum  ..  HOho . . 

gambar dah hbis . . haHA  nnti shazz post gambar kat sini lagi k :))
thanx cudi bca wak :)) wink wink

Saturday, April 16, 2011

befday :))

yum yum . . 
ASSALAMMUALAIKUMM . . awk ! :))

15.4 trikh beday shazz . .  hari ni lah kan kan hehe :))
masa 14.4 hari yang pling tak bez coz kene bebel ngan ayah = =''
but it'uke lupa kan :))


uke naik bass semua wish my befday hppy boleh ?? hehe 
but masa befday ni . . byk dugaan  . .  shazz diserng sakit kepala and demam :))
hehe so shazz pergi skolh dngan keadan yang tak bermaya . . .HUhu . .

waktu PJ najlaa give cakke . . yum yum .. kek coklat tau . . HAha
makan dalam klas . . haha cikgu tak ade ..= =''

waktu balik pulak :-

AIEN , ZATY , PYKA and JIHA !
tunggu shazz kat surau .  . OMG !! 
shazz maen lari2 mcm uwng gila kat situ , , dye uwng kejar shazz pehh . . 
hbis baju shazz dye uwng tarik ..:( kembang nnti bju shazz hahaha ..:P
masa balik dah terbyng kan yang bas mesti dah tunggu . .  but sngkan shazz salah  . .  hmm bas belum smpai . . hbis masak lah jawapnya . . haha .

turun dri bas trus lari . . dye uwng kejar . . jauh shazz lari  .  .akhirnya shazz kene jugak . . . but tak ape . . 
dah biasa . . HAha . .
shazz kene baling tepung ngan kilat2 . . hbis muka shazz yang comel ni . . 
*g amik baldi . . munth skrng haha *
balik kene bsuh beg . . coz kene tepung haha :))

btw 15.4.11 hari yang pling seronok . .
thanx too KAK NADZIRAH a.k.a HELIZA 
*muka sama ngan kak eliza *artis* sumpah tk tipu :))
and KAK AINAA . . 

and thanx too ALL MY FWEND  . .  and  MY SIS :))
* ramai yang wish . .  tak bolh tulis nama  , , HAHA:))


Saturday, April 9, 2011

new sis . . .


ASSALAMMUALAIKUMM . . awk ! :))
wink wink wink . .  shazz dpat adq angkat BARU  . .  hahaha
*suke lak = =''


adq sowy amik pic adq tak bagi tahu . . :))


comel tak dye ?? tak ?? sah mmng rabun . .  dye comel lah . . 
uke nama dye syuhada izaty ! uwng pnggil dye syudd *kowt * haha
umur dye 3teen skolh sama ngan shazz . . 
dye adq angkat shazz yang ke ............................................. ala lupa lah . .  
post lain kali shazz bagi tahu bilngan adq angkat shazz k . . .  hehe ; )

ciri-ciri ini gadis :- 

dye pandai tau . .  masuk klas RK lagi . .  kalah kak angkat dye ==''
*kak dye pndai sikit je * :P
dye ni pemalu kutw . .  hehe nak tahu pasal girl ni ?? 
jom lah g tnguk dye nya blogger .  . 
nak link ?? comen2 yaa . . 

adq ku sayang . . jngan penah tinggalkan akq erkh . . ;))
iloveusomuch <3


Friday, April 8, 2011

Sekolah Ganti :))


ASSALAMMUALAIKUMM . . awk ! :))

title sekolah ganti :))

uke2 hri ni hari sabtu . . .  semua skolh kene ganti kan kan . . . 
sekolh ganti 4 wht ?? 4 wht erkh ?? jap2 pikir 
..........................................................................................................................
hehehe kita lupa lah wak  . . .:))
best lah jugk sekolh ganti ni . . . dapat beljar ngan tenng . . . hehe
ramai gilaa yang  dtng sekolh tadi . . . *pulak * huhu
cikgu haji jalal kata ckp kat kawan2 awk yang tk dtng skolh  tadi selamat buat tahi mata . . . 
hahaha :P
uwng lain sebuk2 belajar dye uwng bukak kilang tahi mata . . .ngee~


tadi klas 3ke3 , 3pe3 dan 3kd3 gabung . . . 
bezt lah jugk beljr ngan dye uwng . . .  but lagi bezy bljar ngan kawan2 klas sndri . . . :))
shazz kene masuk klas 3kd3 klas WAWA . . . tak kenal ?? duk diam2 sudh hehe
klas shazz budk fom 5 masuk . . .  klaz ape ?? 5 J . . 
dalam klas ni byk budk handsem . .  nak kenal ?? nak ?? boleh jalan hehe . . . 

uke tadi shazz and wawa nk kene kan NAJLAH . . . 
kita uwng ckp ade dk 5 J nak kenal mau mintk nombr . . . 
so dye bagi * gedik boleh hehe *
last2 TERKANTOi . . .dush dush 
tau tak cpe kantoikan ?? shazz lah hahaha. . . .baik kan .  . jahat ?? smpai hati kowng .:P

*kepada dak2 yang tak dtng tadi . .  selamat buat kilang yaa . . *

*kepada dak2 yang rajin terus kn dtng sekolh . . .  menuntut ilmu itu wajib . . . uke*

akhir kata dari cikgu shazz :- SELAMAT MAJU JAYA . . .  hahaha
wink wink wink . . . 


Tuesday, April 5, 2011

bacaa dah fahami :))


ASSALAMMUALAIKUMM..kowng !

Bergunung mana pun harta bukanlah kaya namanya jika miskin budi bahasa

" "Segagah mana pun diri bukanlah namanya pahlawan jika nafsu tidak dapat dilawan

" "Secantik mana pun rupa nan ayu bukanlah namanya ratu jika buruk tingkahlaku

" "Setinggi mana pun darjatnya bukanlah mulia jika tiada iman didada

" "Melangit mana pun ilmu bukanlah namanya bijaksana jika tidak diamal dan digunakan

" "Sealim mana pun warak bukanlah namanya ulama' jika takbur dan riak

" "Sebesar mana pun ujian bukanlah namanya beban jika hati sentiasa pada yang Esa"


renung2 kan lah heh3 ))
wakk thanxs baca :)) comen jngan lupa :))

Saturday, April 2, 2011

sttel problm owng ..

ASSALAMMUALAIKUMM..kowng !

tnguk TITLE mcm bgus je kn kn hehe :))
mmng bgus pon smpai owng surh shazz settle kn prob dye owng ..:P
shazz tak thu why syazz boleh settle prob owng but prob sndri tk boleh setell kn kn ..:))
no unly me ! kowng pon sama kn kn . . hehe

uke shazz cuba settel kn masalh pumpuan  . . . mcm kasar je uke bukan pumpuan but girl :) hehe mybeb dye prcaya shazz bleh tlng settel problm dye . .kn kn
kalau byk2 masalh pompuan msalh ape ??
msti lah JELAZZ , pasal BOYY kn kn 
oung putih kata NORMAL lah tu hahaha . . .

nama that girl .......................................................................................................................
pnjng kan nama dye hehehe . . nama tu biar lah rahsia :))
kalau kowng lah kn snggup tk tnguk seowng gdis yang tk bersalah kene LEMPNG ??
mula2 dye story kat shazz mmng air hmpir2 gugur . . sob sob . . 
msti kowng sakit hti kan mcm shazz jugk skit hti ngan tindakan dye yng lempau !!
smpai dye dah tk snggup kene maki hamun , kene caci , dngan kawan2 dye . . 
buat masa skrng shazz tngah kumpul DATA 2 untuk serng itu gadis yang sngat BIADAP ! ngee~
skrng yang mampu syazz buat adalah surh dye sabar ingat tuhan byk2 berdoa  . . .untuk tenng kan hati dye shazz kata ALLAH NK UJI TAHAP KEIMAN DAN KESABARAN DYE :)) 

ape2 pon doa kan shazz mmpu settel prob dye uwng . . :))

thanxs cudi baca luahan hati :))
salam sayang untuk yang tngah baca tu..:))

Friday, April 1, 2011

30.3.2011


ASSALAMMUALAIKUMM..kowng !
lama rasanya xupdate blog.:)maklum lah pelajar sekolh ..
bayak kerja kusus yang perlu disiapkan :)) mau jadi pelajar pintar :PP
kerja sekolh bertimbun2 kan NORMAL lah tu sebagai seseorng yang bergelar PELAJAR :))

uke back to topic :)) 
30.3.11 shazz stay sekolh smpai kul 6.45 lama kan kan hehe
lama lah cyunx dri kul 7.15 hingga 6.45 ptng . buat ape ?? kacau budak ptng belajr ??
no no shazz budak baik xmain lah kacau2 budak kecik kan . . . kacau budk besr boleh ?? mna boleh nnti ade uwng jelaz :PP ngee~ shazz stay coz mau stady ngan mmber 
shazz baik ?? baru tahu hehehe tapi dye owng belajr skjap je smpai kul 4 dye penat KOWT . . tpi bukan dye owng belajr pon main hnpon je . .kantoi sudah. . 
dalam perjalanan nk g surau tiba2 ade dngar owng pnggil 
* KAK SHAZZ * dngan rasa bngganya toleh belkng 
tiba2 muncul lah gadis dibawah ni.:))


dye lah yang pnggil :))
shazz hnya mmpu tersyum :)) dye owng kata syum tu sedekah so hari2 syazz syum :))haha
lpas dah msuk surau dalam 10 minit kemudian adq comel ni masuk  yess dapat lpas kn rindu kat dye.. lama tk jmpa lah kn kn adq ..borak2 ngan dye.. nice to meet u adq ..<3
dye kelur coz mau belajar dye rajin :)


melayan perasaan sowng2 kat dalam surau nex ade bunyi owng bukak pintu sekali tnguk 
hantu !!! hahaha mna adee hntu meyh ade sowng adq masuk nama dye aien...
ala lupa nk amik pic dye hehe..:))
dye borak2 ngan shazz coz dye rindu shazz haha kowng jelaz??
hahaha cpe suruh jelaz pdan muka..:PP
boleh dikatakan hari pada 30.3.2011 hari yang HAPPY to me lah..:))
harap kita boleh meet lagi k adq2 ku sekalia

mood menulis : happy sngat2 tngah seyum sowng2 . .  hehe . . :))


Friday, March 18, 2011

happy :)

ASSALAMMUALAIKUMM..kowng !

 lama rasanya  xupdate blog..
bezy sikit..pljr sekolh kn kn..:)

hpe khbar baik ?? sakit ??g klinik sana..:)
xade duit ?? g lah klinik 1MALAYSIA..:)
ubat 1hggit je..hahaha..

uke hari ni hppy kowt..kowt ??
hahaha ye kowt..:P
coz dpt balik kmpng lagi..huhu
jakun ?? syazz pnya pasal lah...xade sush kn kowng kn kn..:)

cuti sekolh masih berbaki dua hari lagi kn2..
tapi ............
syazz blm bersdia untk mlngkh ke sekolh..untk berjmpa kawan2. :(
cbb apew ?? .....................................enth lah syazz pon kurng pasti..
mmg belum bersdia..:( TITLE happy msti hapy:)

thanxs pada owng yg dh buat syazz gembira hari ni...
kalau nk tulis nama dy trlalu ramai..;) hahaha...

terutama budk ni :-

comel kn kn...:)
tngok lah adq cpe..kaka dye pon comel kn..:P
*amik baldi cpat..munth2...heheh*

ditulis oleh..:-

comel ?? dah tahu dah..:P hahaha
*amik baldi cpat..munth2...heheh*
thanxs cozz baca k..:)

Saturday, March 12, 2011

sorry :(

sorry adq ..:(
akq tahu adq tersinggung ngan perbuatan akq..
but mmng akq tak sngka akq akn buat mcm tu..
sowy yaa..:(
akq manusia yg lemah..sentiasa melaku kn kesilapan..
tolong paham akq..tolng paham
thanxs


exam habis..:) & cuti sekolh :) :(

ASSALAMMUALAIKUMM..kowng !
lama rasanya xupdate blog.:)maklum lah pelajar sekolh..
bzy dngan kerja sekolh..kelas tambahan mcm2 lah..:)
lega rasa coz dah habis exam...tapi berdeba2 jugk nk tnggu result keluar kan..:) sabar2 hehe
uke cuti sekolh ade buat ape2 ?? syazz ?? duk umah je kowt...huhu

masa cuti sekolh ni..fom3 and fom5 xcuti lah jwpnya..:) 
coz kita owng ade extra class..:) maklumlh fom3 PMR fom5 SPM..
sekolh kita owng harapkan yg terbaik untk kita owng berjaya...wink wink...:P

bulan 10 syazz meduduki PMR aww..
byk takut meyh..dush dush dush..:)
tapi msti cuti sekolh tahu ni boring..dah lah xdapt join..
xadew transpot lah wak..:( bak kata kak nadzirah 
* it'ouke kalu xdapt g beljar kat umah pon sama je..:) kalau kita usaha insyaALLAh syazz boleh :)
byk baik ni kak byk bagi nasihat..suke suke suke...

syazz byk miss kat ni budak..:)
miss adq ... :)
miss dyew...tapi xtahu lah dyew ingat shazz lagi ke tak..:(
aien , awein, wanie 
kita still keluarga kan..:(
miss dyew jugak..
eyla ,kyra...
kita still family ??
no or yes ??
i don't no..:(
 akq miss kowng ..:)
thnaxs baca yaa wak2..:) 
ilysm..imysm <3